Overstappen naar een andere zorgverzekeraar?

Iedereen in Nederland is verplicht een basis zorgverzekering te hebben. U bent daarmee verzekerd voor zorg uit het basispakket. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis, de apotheek en de psychiater. In de Zorgverzekeringswet en het basispakket staat beschreven wat een basisverzekering moet vergoeden. De Rijksoverheid bepaalt wat er in dit pakket zit en aan welke regels de verzekeraar zich moet houden. Maar niet iedere basisverzekering is hetzelfde. Sterker nog, er zitten grote verschillen tussen basisverzekeringen bij verschillende zorgverzekeraars. Probeer dus altijd zoveel mogelijk zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken en kies vervolgens de beste zorgverzekering uit.

Zorgdekking bepalen

Het kiezen van een nieuwe zorgverzekering is niet eenvoudig. Natuurlijk wilt u op de kosten van uw zorgverzekering besparen, maar als dit ten koste gaat van de zorgdekking, kan dit uiteindelijk toch weer voor hoge zorgkosten leiden. Daarom is het belangrijk om bij het overstappen van zorgverzekering te bepalen welke dekkingen voor u belangrijk zijn. Voor welke kosten wilt u dat uw zorgverzekering dekking biedt?

Nieuwe zorgverzekering kiezen

Als u heeft bepaald welke zorgdekking u wilt, kunt u onderzoeken welke zorgverzekeringen passen bij uw behoefte. Gelukkig zijn er op internet websites te vinden die het makkelijk maken om zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Daarbij is het ook mogelijk om te selecteren welke soort zorgverzekering u wilt (natura, restitutie of combinatie). En wilt u een hoger eigen risico dan het verplichte eigen risico? Dan kunt u ook daarop een selectie maken in de vergelijking.

Zorgverzekering vergelijken

Er zijn een tal van zorgaanbieders. Het is belangrijk dat u een partij kiest die past bij uw wensen en zorgbehoefte. Via online tools kunt u gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken op bijvoorbeeld prijs, dekking, ziekenhuis keuze, etc. Ook als u denkt dat u goed zit, is het verstandig om jaarlijks zorgverzekeringen te vergelijken. Vanwege de prijs maar ook omdat u misschien het volgende jaar meer zorg nodig denkt te hebben dan voorheen. Het hoeft echt niet veel tijd te kosten om een je zorgverzekering in 2019 te vergelijken en een nieuwe zorgverzekering te kiezen.

 

 

Beoordeel deze pagina