Pech onderweg, een begrip van alle tijden blijkt wel uit deze video

Vanaf het moment dat de auto op de Nederlandse wegen werd geïntroduceerd, is het aantal auto’s explosief (en pech onderweg) gegroeid van slechts 1.500 auto’s in 1907, tot 139.000 in 1950 en in 2018 rijden er inmiddels meer dan 7 miljoen auto’s in 2018!

Meer auto’s, meer pech onderweg

Wist je dat Nederland een van de eerste landen was waar autosnelwegen werden aangelegd, al in 1937? Dat was overigens de A12.  Vooral in de jaren 50 en 60 groeide het aantal auto’s het hardst, er was sprake van een enorme toename in mobiliteit, ofwel de massamobilisatie. Maar met het aantal auto’s, groeide ook het aantal pechhulp gevallen uiteraard. Daarom vond men het bij het Teleac (voor de jongeren onder ons, Teleac was een soort educatieve omroep) destijds hoog tijd voor een cursus pechhulp via de TV, die startte 1966 en een vervolg kreeg in de 70’er jaren.

Wij vonden op Youtube de intro van het programma:

Let vooral op de onheilspellende wolken op de achtergrond, blijkbaar was dat in die tijd een mogelijke veroorzaker van pechgevallen… Tegenwoordig met alle pechhulp aanbieders is het absoluut niet meer nodig, maar destijds maakten een hoop mensen de eigen auto zelf nog wanneer er iets mis was.
Pechhulp vergelijken

3/5 - (4 stemmen)