Valt al mijn apparatuur thuis onder mijn inboedelverzekering?

Na een lange dag op werk plof je ’s avonds thuis op de bank en is het tijd om je favoriete serie te kijken. Met je laptop op schoot begin je met volle moed aan je serie. Echter, door de lang werkdag dut je per ongeluk weg. Wanneer de deurbel ineens gaat schrik je wakker en valt je laptop op je gloednieuwe PVC-vloer. Laptop kapot. Gelukkig valt dit onder de inboedelverzekering. Toch?

Brand, diefstal & storm

Bij de meeste inboedelverzekeringen ben je in bovenstaand geïllustreerde situatie niet verzekerd. Geeft jouw verzekeraar aan van wel, dan betaal je waarschijnlijk een eigen risico waar je U tegen zegt. Of je krijgt slechts een zeer klein percentage van de aanschafprijs vergoed. Een bedrag waar je eigenlijk nooit een nieuwe van kan halen. In de meeste gevallen ben je bij een inboedelverzekering ‘enkel’ verzekerd tegen brand, diefstal en schade door storm. Schade die je zelf toebrengt aan je eigendommen, zoals hierboven, wordt meestal niet vergoed.

Daarbij komt het ook regelmatig voor verzekeringsmaatschappijen wel schade aan wit- en bruingoed vergoeden, maar telefoons en laptops daarbuiten laten. Dit heeft onder andere te maken met de hoge fraudegevoeligheid.

Productverzekeringen zijn de oplossing

Wil je er toch voor zorgen dat al jouw apparaten, inclusief mobiel en laptop, tegen alles verzekerd zijn? Of je hem nou zelf laat vallen of een vriend(in) of er een kop koffie overheen gooit? Dan bieden productverzekeringen jou de uitkomst! Met specifieke productverzekeringen betaal je slechts een klein bedrag per maand (gemiddeld vanaf zo’n €2,95) en ben je in principe tegen alles verzekerd.

Of je nou je mobiel op de harde garagevloer laat vallen of je per ongeluk je laptop van de tafel stoot. Maar niet alleen als je apparaat kapot is. Ook tegen schade als krassen/barsten in het scherm ben je dan verzekerd.

Stel, je schaft een laptop aan van €899,-. Om dit apparaat te verzekeren ben je ongeveer €4,95 per maand kwijt. Mocht er in het eerste jaar iets gebeuren, bijvoorbeeld als je hem laat vallen of er koffie overheen gooit, dan krijg je 100% van de kosten vergoed. Gebeurt er in het eerste jaar niks maar in het tweede jaar wel, dan ontvang je 90% van de kosten vergoed. En ga zo maar door.

Per verzekeringsmaatschappij kan dit natuurlijk sterk variëren. Neem dus goed alle voorwaarden en regels door voor je een productverzekering afsluit om niet voor onaangename verassingen te komen staan.

 

 

 

4.5/5 - (4 stemmen)