Uitvaartverzekering afsluiten: Waar op letten?

Graf

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij van plan een uitvaartverzekering af te sluiten? Een verstandige keuze hiermee ontlast je je nabestaanden en weet je dat je uitvaart verzorgd zal worden zoals jij dat wenst. Maar waar moet je op letten als je deze verzekering afsluit? Wij leggen het je uit in dit artikel.

Welke uitvaartwensen heb je?

Allereerst zul je moeten weten welke wensen je hebt met betrekking tot je uitvaart. Wil je begraven of gecremeerd worden, wil je een uitgebreide of een sobere uitvaart? Door deze keuzes kan je een inschatting maken van de uitvaartkosten. Begraven is bijvoorbeeld duurder dan cremeren. Door dit duidelijk te hebben kan je de voor jou beste uitvaartverzekering afsluiten.

Soort uitvaartverzekering

Zodra je je uitvaartwensen weet kan je een keuze maken voor het type uitvaartverzekering. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere soorten verzekeringen.

Natura uitvaartverzekering: Bij de natura uitvaartverzekering verzeker je jezelf voor de producten en diensten waarmee jouw uitvaart verzorgd zal worden. Bij deze verzekering zullen jouw nabestaanden bijna geen omkijken hebben naar de organisatie van jouw uitvaart.

Kapitaal verzekering: Dan is er ook nog de kapitaal verzekering waar je een geldbedrag opbouwt. Na het overlijden van de verzekerde zal de verzekeraar het opgebouwde kapitaal uitkeren aan de nabestaanden. Zij kunnen je begrafenis of crematie organiseren met het uitgekeerde geldbedrag. Het voordeel is dat de keuze vrijheid erg groot is maar het nadeel is, dat de nabestaanden meer te regelen hebben.

Uitvaartverzekeraars

Als laatste moet je nog een keuze maken voor een bepaalde uitvaartverzekeraar. Om de juiste verzekering af te sluiten loont het om de verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken. Door de verzekeringen en de uitvaartverzekeraars te vergelijken sluit je de goedkoopste en de voor jou beste uitvaartverzekering af.

Let bij het vergelijken ook goed op de voorwaarden van de verschillende verzekeraars. Als je kinderen hebt kijk dan of je deze gratis kunt meeverzekeren.

Als je bovenstaande stappen doorloopt dan sluit jij de voor jou beste uitvaartverzekering af. En bedenk dat je deze verzekering als je het goed doet maar eenmalig af zult sluiten. En het is ook de enige verzekering waar je zeker van weet dat je er ooit gebruik van gaat maken.

5/5 - (2 stemmen)